رایانش ابری چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از چالش‌های اصلی بسیاری از شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف، فراهم کردن فضای ذخیره سازی، افزایش امنیت، دسترسی مداوم به اطلاعات و…. است. احتمالا کمتر شخص یا سازمانی پیدا می‌شود که تاکنون با مشکل پشتیبا‌ن‌گیری یا از دست دادن اطلاعات روبه‌رو نشده باشد. همچنین با افزایش حجم اطلاعات، طبیعتا مدیریت آن هم سخت‌تر می‌شود. با توجه به اینکه این چالش در سطح جهانی مطرح است، طی سال‌های اخیر و به کمک توسعه فناوری‌های نوین، راهکاری جدید با نام رایانش ابری یا سرویس محاسبات ابری برای حل این مشکل معرفی شده است. رایانش ابری یکی از مهم‌ترین تکنولوژی‌های مدرن است که به شرکت‌ها و سازمان‌ها این امکان را می‌دهد تا به منابع رایانشی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری بزرگ در زیرساخت‌های رایانشی دسترسی داشته باشند. در این مقاله از ایریسا مگ قصد داریم تا مزایا و کاربردهای متنوع این سرویس جدید را به زبان ساده شرح دهیم. امیدواریم مطالعه این متن برای شما کاربردی و مفید باشد.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری یا محاسبات ابری که معادل عبارت انگلیسی Cloud Computing می‌باشد، یکی از روش‌های ارائه سرویس‌های محاسباتی است که شامل سرورها، فضای ذخیره‌سازی‌، پایگاه‌های اطلاعاتی، شبکه‌ها، نرم‌افزارها، تجزیه‌و‌تحلیل‌ها و اطلاعات ازطریق اینترنت است. در سرویس محاسبات ابری یک ارائه‌دهنده اصلی وجود دارد که زیرساخت‌ها و تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری یک محصول را آماده می‌کند.
افراد یا شرکت‌های متقاضی این محصول به جای ایجاد یا خرید و نصب آن به شکل فیزیکی، با استفاده از اینترنت امکان استفاده از آن را به شکل اشتراکی پیدا می‌کنند. در واقع یک شرکت ارائه‌دهنده سرویس؛ وظیفه میزبانی منابع، اطلاعات، داده‌ها و زیرساخت ایجاد شده برای یک نرم‌افزار به همراه پردازش‌هایی که روی آن انجام می‌شود را بر عهده دارد. افراد و شرکت‌های دیگر براساس میزان نیاز خود و از راه دور از خدمات آن نرم‌افزار استفاده می‌کنند. در این مدل شرکت‌ها دیگر نیازی به سرور یا هارد دیسک فیزیکی و ایجاد زیرساخت ندارند.

رایانش ابری چیست؟

مزایای سرویس محاسبات ابری

با تعریف فوق، مشخص می‌شود که این سرویس مزایای بسیار متنوعی برای سازمان‌ها و افراد خواهد داشت. به طور خلاصه رایانش ابری باعث کاهش هزینه‌های سرمایه‌ای و عملیاتی شرکت‌ها می‌شود. با استفاده از این پلتفرم، شرکت‌ها نیازی به خرید و نگهداری سرورهای فیزیکی ندارند و می‌توانند به راحتی منابع مورد نیاز خود را افزایش یا کاهش دهند.

همچنین، با استفاده از محاسبات ابری، شرکت‌ها می‌توانند به راحتی و از هر جای دنیا، به منابع مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. افزایش امنیت، بالابردن سرعت و کارایی، پشتیبان‌گیری، بهبود شفافیت و همچنین مدیریت بهتر هزینه‌ها براساس نیاز در هر برهه زمانی، چند نمونه دیگر از مزایای این فناوری نوین هستند.

بیشتر بخوانید: نقش تکنولوژی در بهبود کیفیت زندگی

کاربردهای رایانش ابری

پلتفرم رایانش ابری یک تکنولوژی مدرن است که برای شرکت‌ها و سازمان‌ها امکاناتی را فراهم می‌کند تا به منابع محاسباتی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری بزرگ در زیرساخت‌های رایانشی دسترسی داشته باشند. در ادامه این نوشتار، مهم‌ترین کاربردهای این فناوری را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

1. محاسبات علمی

این سرویس می‌تواند برای محاسبات علمی کاربرد داشته باشد، به عنوان مثال در زمینه‌های پزشکی، فیزیک، شیمی و غیره. با استفاده از رایانش ابری، محاسبات پیچیده و حجیم مانند شبیه‌سازی‌های پزشکی و فیزیکی را می‌توان به سادگی و با سرعت بالا انجام داد.

2. ذخیره‌سازی داده

محاسبات ابری می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا داده‌های خود را به سادگی و با امنیت بالا ذخیره کنند. با استفاده از این پلتفرم، شرکت‌ها می‌توانند به سرعت و با کیفیت بالاتر به نسخه پشتیبان از داده‌های خود دسترسی داشته باشند.

کاربردهای استفاده از رایانش ابری

3. تحلیل داده

رایانش ابری می‌تواند برای تحلیل داده‌های بزرگ و پیچیده کاربرد داشته باشد و شرکت‌ها بتوانند داده‌های خود را به شکل کاربردی‌تری تحلیل کرده و در نتیجه تصمیمات بهتری بگیرند.

4. برنامه‌های کاربردی

محاسبات ابری می‌تواند به‌منظور توسعه و مدیریت برنامه‌های کاربردی استفاده شود. در نتیجه آن، شرکت‌ها می‌توانند با کمترین هزینه به توسعه خود در زمینه محاسباتی پرداخته و به سرعت به نیازمندی‌های خود در این زمینه پاسخ دهند.

5. پلتفرم‌های نرم‌افزاری

این فناوری می‌تواند برای ارائه پلتفرم‌های نرم‌افزاری کاربرد داشته باشد و شرایطی را فراهم کند تا شرکت‌ها بتوانند پلتفرم‌های نرم‌افزاری خود را با سرعت و کیفیت بالاتری به مشتریانشان ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اینترنت اشیا چیست و انواع مختلف آن کدامند؟

6. برنامه‌های تحت وب

رایانش ابری می‌تواند جهت توسعه و مدیریت برنامه‌های تحت وب مورد استفاده قرار بگیرد. بدین ترتیب این فرصت برای شرکت‌ها فراهم می‌شود تا با کمترین هزینه و سرعتی مناسب به توسعه خود در زمینه برنامه‌های تحت وب بپردازد.

7. برنامه‌های تلفن همراه

محاسبات ابری می‌تواند برای توسعه و مدیریت برنامه‌های تلفن همراه نیز کاربرد داشته باشد و شرکت‌ها از آن برای توسعه سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر برنامه‌های تلفن همراه استفاده کنند.

8. ارائه خدمات به مشتریان

استفاده از رایانش ابری حتی می‌تواند در زمینه ارائه خدمات به مشتریان در زمینه‌های مختلف از جمله بانکداری یا خدمات پستی نیز مناسب باشد و باعث افزایش سرعت و کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان شود.
موارد فوق تنها بخشی از کاربردهای این سرویس هستند. طبیعتا با توسعه فناوری‌های نوین، کاربردهای رایانش ابری نیز توسعه یافته و مدیریت محاسبات و منابع برای تمامی سازمان‌ها و اشخاص راحت‌تر خواهد شد.

رایانش ابری به مجموعه‌ای از خدمات محاسباتی اطلاق می‌شود که از طریق اینترنت ارائه شده و همه افراد امکان دسترسی به این فناوری را دارند. در سرویس محاسبات ابری، منابع رایانشی مانند سرورها، شبکه‌ها، ذخیره‌سازی و نرم‌افزارها به صورت مجازی در دسترس کاربران قرار می‌گیرند و این امکان را فراهم می‌کند که کاربران بدون نیاز به سرمایه‌گذاری بزرگ در زیرساخت‌های رایانشی، بستر مناسبی برای اجرای برنامه‌ها و خدمات خود داشته باشند. به عبارت دیگر، این پلتفرم به کاربران این امکان را می‌دهد تا با پرداخت هزینه‌ای کمتر از هزینه‌های سنتی، به منابع رایانشی موردنیاز خود دسترسی داشته باشند. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و کوچک ترجیح داده‌اند تا از این سرویس جدید جهت مدیریت محاسبات و منابع خود بهره گیرند. در این مقاله نیز سعی داشتیم تا مزایا و کاربردهای این پلتفرم را به طور جامع و ساده با شما بررسی نماییم. تفاوتی نمی‌کند که در یک شرکت بزرگ کار کنید یا به عنوان یک فریلنسر، کسب و کار خود را اداره می‌کنید، در نهایت ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا جهت مدیریت بهینه منابع و بودجه، محاسبات خود را به این سرویس بسپارید.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *