سيستم اتوماسيون هماهنگی توليد

سیستم اتوماسیون هماهنگی تولید یا سیستم اتوماسیون سطح سه وظیفه ایجاد هماهنگی بین تمامی بخش های مختلف یک کارخانه فولاد سازی و ریخته گری را براساس برنامه روزانه‌ سفارشات، برعهده دارد. این سیستم با اتکا به مدل های برنامه ریزی ابتکاری و فرا ابتکاری، مدل های ریاضی و مدل های فرآیندی برای هماهنگی بخش های مختلف تولیدی اهداف زیر را دریک کارگاه فولاد سازی و ریخته گری دنبال می کند.

ویژگی‌های سیستم اتوماسیون هماهنگی تولید

  • کاهش زمان های تلف شده متاثر از برنامه ریزی نادرست و در نتیجه افزایش تعداد ذوب های تولیدی در یک روز
  • حداکثر استفاده از تجهیزات آماده به کار خط تولید و متعاقبا به حداقل رساندن تاثیر توقف برخی از ماشین آلات بر کاهش تولید
  • انتخاب واحد های تولیدی نزدیک به یکدیگر و کاهش زمان های انتقال ذوب
  • برنامه ریزی دقیق مسیر انتقال ذوب ها و حفظ توالی ریخته گری
  • برنامه ریزی دقیق و کاهش زمان غیرضروری ماند ذوب
  • با کاهش زمان ماند غیرضروری ذوب در ماشین آلات، موجب کاهش فرسایش تجهیزاتی مانند کوره و پاتیل خواهد شد.
  • با برنامه ریزی دقیق تولید و کاهش زمان ماند غیرضروری ذوب در ماشین آلات، از دست رفتن انرژی گرمایی ذوب کاهش خواهد یافت و با استفاده مجدد در کوتاهترین زمان ممکن از پاتیل ها، انرژی مورد نیاز جهت گرمایش اولیه آنها کاهش خواهد یافت.
  • با دریافت اتوماتیک اطلاعات از سیستم های اتوماسیون سطوح پایین تر در هر واحد تولیدی می توان از خطا های اپراتوری جلوگیری نمود.
  • با اندازه گیری دقیق و ثبت زمان ها و مقادیر دریافت شده در جریان تولید، می توان در دفعات بعد، برنامه ریزی دقیق تر و مناسب تری انجام دهد و پیش بینی های بعدی به واقعیت نزدیک تر خواهند شد.

این محصول چه مشکلی از کارفرما را بر طرف میکند

سیستم سطح دو نورد سرد به عنوان واسط ارتباطی میان سطح یک (PLC) و سیستم های اطلاعاتی (سطح سه) ،به کاربران امکان دریافت اتوماتیک اطلاعات از سطح سه و ارسال به سطح یک و بالعکس را می دهد که این امر موجب کاهش خطاهای اپراتوری می شود. نتیجه این سیستم در محاسبه بهای تمام شده محصولات می تواند استفاده گردد. همچنین با ذخیره پروفایل کلاف های تولیدی و تولید شناسنامه محصول امکان بررسی و بهینه سازی شرایط تولید را برای کاربران ارشد فراهم می سازد.

سیستم هماهنگی تولید در کارگاه فولادسازی و ریخته‌گری از هفت زیر سیستم اصلی تشکیل می شود که در هر یک از این زیر سیستم‌ها بخشی از عملیات هماهنگی تولید انجام می گیرد.

 

دیگر ویژگی‌های سیستم اتوماسیون هماهنگی تولید

این زیر سیستم، مهمترین زیر سیستم هماهنگی تولید است و برنامه ریزی اصلی، در آن شکل می گیرد. در این زیر سیستم، عملیات برنامه ریزی, برنامه ریزی مجدد, زمان بندی و پایش ذوبهای درحال تولید، بر اساس مدل های ابتکاری و فرا ابتکاری انجام می شود.

وظیفه اصلی این زیر سیستم، کنترل دیماند و برق مصرفی کوره های الکتریکی و جلوگیری از مصرف بیش از اندازه انرژی که مشکلاتی چون بروز خسارات تجهیزاتی و اعمال جریمه های سنگین دیماند از طرف شرکت برق را بدنبال دارد، می باشد.

این زیر سیستم وضعیت تمامی پاتیل های موجود در سایت فولاد سازی را تحت بررسی و پایش قرار می دهد و با استفاده از الگوریتم های موجود و در نظر گرفتن شرایط مورد نیاز، به اختصاص پاتیل به کوره, پاتیل مناسب برای ذوب در کوره را انتخاب و به کاربر پیشنهاد می کند و پس از تایید کاربر، عملیات اختصاص پاتیل به ذوب کوره را انجام می دهد.

در این زیر سیستم وضعیت تاندیش های موجود در سایت ریخته‌گری مورد پایش و کنترل قرار می گیرد و با نمایش اطلاعات کامل و موثر و تولید گزارشات مورد نیاز، مقدمات بررسی های دقیق تر، عیب یابی و یافتن نقاط ضعف در استفاده از تاندیش ها را فراهم می سازد. در این زیر سیستم وضعیت تاندیش های موجود در سایت برای قسمت ریخته گری مورد پایش و کنترل قرار می گیرد.

در این زیر سیستم فرآیند پیشنهاد، انتخاب و بارگیری قراضه برای ذوب های مختلف در کوره های قوس الکتریکی مورد بررسی و برنامه ریزی قرار می گیرد.
این زیر سیتم با توجه به Steel Grade ذوب مورد نظر و پیشنهاد نوع لایه بندی برای شارژ قراضه در سبدهای قراضه اقدام به بهبود روند شارژ قراضه و در نظر گرفتن شرایط خاص و بهینه در این فرآیند نموده است.

با داشتن وضعیت جرثقیل های موجود و محل های مشخص برای فعالیت های مختلف، با استفاده از الگوریتم های شبیه سازی اقدام به شبیه سازی شرایط می نماید و برنامه ای بهینه به کاربر پیشنهاد می دهد که در آن ترتیب انجام فعالیت ها و زمان انجام آنها و جرثقیل های انجام دهنده مشخص می گردد.

سیستم اتوماسیون هماهنگی تولید با پشتوانه بیش از 20 سال تجربه شرکت ایریسا در کارخانجات ریخته گری و فولادسازی از سال 1387 تا کنون در شرکت فولاد مبارکه با موفقیت به بهره برداری رسیده است.
هم اکنون این سیستم در معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری ثبت گردیده و به عنوان محصول خاص شرکت ایریسا می باشدوکلیه حقوق مادی ومعنوی ا ین سیستم درتملک شرکت ایریساخواهد بود.