ریسک‌ های بانکداری دیجیتال کدامند؟

بانکداری دیجیتال در حال حاضر به یکی از جذاب‌ترین بخش‌های مربوط به بانکداری دیجیتال تبدیل شده است. چراکه افراد بر این باور هستند که با استفاده از خدمات این حوزه می‌توانند از مزایای بسیار زیاد آن بهره ببرند. این باور کاملاً درست است و بانکداری دیجیتال توانسته تاثیرات بسیار مهم و سازنده‌ای را داشته باشد. اما در کنار تمام مزایا و فرصت‌هایی که این نوع از بانکداری با خود به همراه دارد، ریسک‌هایی را نیز دارد که می‌توانند عملکرد مالی افراد و بانک‌ها را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل نیز همواره توصیه می‌شود تا در هنگام استفاده از خدمات مختلف بانکداری دیجیتال به ریسک‌های احتمالی نیز توجه داشته و با داشتن اقدامات پیشگیرانه آنها را کاهش داد. در این مقاله از ایریسا مگ تصمیم داریم به بررسی ریسک‌های کلیدی بانکداری دیجیتال بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی موضوعات زیر می‌پردازیم:

بانکداری دیجیتال چیست؟

بانکداری دیجیتال به معنای ارائه خدمات مالی و بانکی از طریق پلتفرم‌ها و فناوری‌های دیجیتالی و اینترنتی است. این نوع بانکداری بدون نیاز به حضور فیزیکی در شعب بانکی و مراجعه به کارکنان بانک و تنها با استفاده از وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌های موبایل، تلفن‌های هوشمند و دستگاه‌های خودپرداز ارائه می‌شود. در واقع شما می‌توانید با استفاده از بانکداری دیجیتال خدمات مختلفی مثل انتقال وجه، مدیریت حساب‌های بانکی، پرداخت‌های آنلاین دریافت وام و اعتبارات، سرمایه‌گذاری و بسیاری از خدمات دیگر را به‌صورت غیرحضوری و بدون نیاز به مراجعه به بانک دنبال کنید.

بانکداری دیجیتال چیست؟

ریسک‌های بانکداری دیجیتال

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، بانکداری دیجیتال با تمام مزایا و فوایدی که دارد، همچنین با ریسک‌ها و تهدیداتی نیز همراه است. در ادامه به برخی از ریسک‌های مرتبط با بانکداری دیجیتال اشاره خواهیم کرد:

1. حملات سایبری

حملات سایبری نیز یکی دیگر از ریسک های بانکداری دیجیتال است که ممکن است سامانه‌های بانکی را به خطر بیاندازند. این حملات ممکن است شامل حملات DDoS، فیشینگ، بدافزارها و دیگر روش‌های نفوذ به سامانه باشد.

2. سرقت از حساب بانکی

اگر اطلاعات حساب بانکی شما به دست افراد نادرست و سودجو بیافتد، آنها به‌راحتی می‌توانند به حساب‌های بانکی شما دسترسی پیدا کرده و پول‌هایتان را سرقت کنند.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید درباره بانکداری دیجیتال بدانید

3. استفاده نادرست از اطلاعات شخصی

گاهاً ممکن است هکرها و افراد سودجو بتوانند از طریق سرویس‌های بانکی دیجیتال به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کرده و با سرقت این اطلاعات از آن برای ارتکاب به جرایم مالی استفاده کنند.

4. فراموش کردن امنیت شخصی

این ریسک مربوط به عدم رعایت امنیت شخصی مشتریان است. در بسیاری از مواقع شاهد این موضوع هستیم که برخی از افراد چندان برای حفظ امنیت اطلاعات خود اهمیت قائل نمی‌شوند و به همین دلیل با انتخاب رمزعبورهای ضعیف یا قابل حدس یا به اشتراک‌گذاری رمزعبور خود با دیگران باعث بروز تهدیدات امنیتی می‌شوند.

5. عدم انطباق با قوانین و مقررات

یکی دیگر از ریسک های بانکداری دیجیتال، عدم انطباق با قوانین و مقررات می‌باشد. بانک‌ها باید با قوانین و مقررات مربوط به امنیت اطلاعات و حریم خصوصی مشتریان انطباق داشته باشند. عدم رعایت این قوانین ممکن است منجر به جرایم قانونی و جریمه‌های مالی شود.

ریسک‌های بانکداری دیجیتال

6. پرداخت‌های اشتباه

در برخی از موارد ممکن است شاهد خطای انسانی در خصوص انجام فعالیت‌های بانکی از طریق بانکداری دیجیتال باشیم. این موضوع می‌تواند منجر به انتقال اشتباه وجه یا پرداخت‌های نادرست شود.

7. تغییر فناوری

به طور معمول بانک‌ها در راستای افزایش امنیت برنامه‌های خود و در بازه‌های زمانی مختلف، تغییرات خاصی را اعمال کرده و در قالب به‌روزرسانی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد. این به‌روزرسانی‌ها ممکن است باعث بروز مشکلات فنی مختلفی از جمله عدم سازگاری ورژن برنامه با سیستم عامل گوشی تلفن همراه کاربران شود.

8. عدم اطمینان در مورد امنیت

برخی از افراد ممکن است به دلیل نگرانی‌های امنیتی که دارند از بانکداری دیجیتال استفاده نکرده و از انجام تراکنش‌های آنلاین اجتناب کنند. همین امر سبب می‌شود تا همچنان تمایل به انجام کارها به روش‌های سنتی در بسیاری از افراد وجود داشته باشد.

بانکداری دیجیتال در کنار تمامی مزایایی که از یک سو برای افراد و از سو دیگر برای بانک‌ها به همراه داشته است، ریسک ها و خطرات احتمالی جدیدی را نیز به وجود آورده است. توجه به این ریسک ها و تلاش برای کاهش آنها ار اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چراکه می‌تواند تاثیرات نامناسبی را داشته باشد. به همین دلیل نیز در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با ریسک های بانکداری دیجیتال آشنا کنیم تا بتوانید با به کارگیری راهکارهای مناسب احتمال وقوع این ریسک ها را به شکل مناسبی کاهش دهید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *