بازدید تخصصی مدیران و معاونین مالی شرکت ملی مس ایران از سیستم‌های مالی شرکت ایریسا

به گزارش روابط عمومی شرکت ایریسا بازدید و نشست تخصصی مدیران و روسای مالی و اقتصادی شرکت ملی مس از سیستم های مالی شرکت ایریسا در مجتمع فولاد مبارکه برگزار شد.

در این بازدید دو روزه مدیران ارشد مالی شرکت ملی مس ضمن بازدید از سیستم های مالی و برگزاری جلسات با مدیران و روسای معاونت مالی و اقتصادی فولاد مبارکه، نشستی را در ساختمان مرکزی ایریسا با گروه تخصصی مالی سیستم های اطلاعاتی شرکت ایریسا برگزار کردند.

محمد ناظمی هرندی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه

چیزی که ما امروز به عنوان مجموعه سیستم های فولاد مبارکه داریم تداومی از سیستم و الگویی است که از ابتدای بهره برداری فولاد مبارکه و به عبارتی پیش از شروع تولید در فولاد مبارکه شکل گرفته است. اولین سال عملیاتی فولاد مبارکه از 23 دی 71 رسما آغاز می شود. قبل از تولید، سیستم‌های اطلاعاتی چندین ماه داخل مدار بوده و فرآیندهای مالی و اداری روی سیستم MIS شروع به کار می‌کند وIS-Suite که امروز در فولاد مبارکه استفاده می شود توسعه همان MIS است اما روی زیرساخت هایی که با نگاه جدید بوده. اینکه آیا این جواب می دهد یا خیر باید این شکلی مطرح کرد که فولاد مبارکه در طول این مسیر از یک کارخانه 2.5 تنی به یک مجتمع 10.3 میلیون تن تولید فولاد بدل شده و همواره این سیستم ها پشتیبان این تولید بوده است. با یکپارچگی سیستم های اطلاعاتی ایریسا و ارتباط IT و OT ظرفیت 7.2 میلیون تنی در فولاد مبارکه و 10.3 در کل گروه امکان پذیر شد. عملا اگر سیستم نباشد تولید در فولاد مبارکه متوقف می‌شود اما اگر حتی بخشی از ظرفیت سیستم‌ها بخواهد به کار گرفته شود بخشی از ظرفیت تولید متوقف می‌شود. این رابطه به شدت نزدیک سطح عملکرد سیستم‌هایمان و حجم تولید را نشان می دهد.

فولاد مبارکه جزء صنایعی است که تمام این سال ها رشد ظرفیت و رشد تولید داشته است و این تمام با سیستم ها پشتیبانی شده است اما آیا این سیستم ها برای گام دومی که ما طراحی کرده ایم نیاز به بهبود و رشد و تعالی دارد؟ حتما دارد و اصلا یکی از رسالت های مجموعه ایریسا این است که ضمن اینکه امروز ما را پشتیبانی می‌کند در حوزه های R&D خودش باید آینده را هم ببیند. دهه آینده دهه ای است که شاید سازمان ها بخش هایی از فرآیندهای خودشان را با پلتفرم ها کنترل کنند، بعضی‌ها می‌گویند سازمان‌های فرآیندمحور که فرآیندها در سیستم‌های یک پارچه مدیریتی پشتیبانی می‌شود ولی الان می‌گویند سازمان هایی که مبتنی بر پلتفرم ها مدیریت می‌شود بخصوص در آینده ای نه چندان دور مثلا سامانه های HR نباید به سیستم یک پارچه مدیریت اطلاعات باشد که دارد تولید را داره می‌کند بلکه آن باید روی گوشی افرادی باشد که می خواهند از طریق پلتفرم خدمات بگیرند و موضوعات رفاهی و پرسنلی و اداری را پیگیری کنند. این تغییراتی که در رویکرد ها اتفاق می افتد قاعدتا باید سیستم‌های اطلاعاتی پشتیبانی کند یا بحث های جدیدر حوزه انقلاب صنعتی چهارم و هوشمندسازی و تحول دیجیتال الان یکی از اصلی ترین مباحث ما است و یکی از اصلی ترین پروژه های ما با ایریسا که متولی پروژه تحول دیجیتال است مبتنی بر همین اتفاقات است. سوال این است که آیا برای آینده تغییر نیاز است؟ قطعا نیاز است و خود ما با همراهی شرکت ایریسا که بازوی تخصصی ما است داریم به این سمت می رویم. یا این سیستم ها جوابگوی تولید خواهد بود؟ بله ما در اغلب شرکت های تولیدی و شرکت های خدماتی مان سامانه های مبتنی بر شرکت ایریسا را استفاده می‌کنیم و ان شاالله در آینده هم با توسعه هایی که می دهند فرآیندها را پشتیبانی می‌کنند.

مهدی کویتی، معاون مالی و اقتصادی فولاد مبارکه

از نظر من چیزی که می تواند برای ایریسا به عنوان مزیت رقابتی باشد این است که ساختار این سیستم زمانی که توسط ILVA طراحی شد یک ساختار فرآیندی خیلی زیبایی در این ساختار سسیستمی طراحی شد و هسته این سیستم هم مالی است و تمام دیتاها در این هسته مالی از تولید و نیروی انسانی و همه واحدها به صورت متمرکز و به صورت یک ساختار یک پارچه وارد این سیستم می شود و آنالیز می شود. سیستم مالی ایریسا یک ساختار فرآیندی است که در حسابداری صنعتی و حسابداری بهای تمام شده خودش را نشان می دهد. در این بخش وقتی سیستم را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم سیستمی است که هم قیمت تمام شده را به شکلی که در صورت های مالی نیاز داریم نشان می دهد هم بهای تمام شده استاندارد داریم و هم اینکه سیستمی است که بهای تمام شده را نه فقط به قیمت اقلام تشکیل دهنده هزینه ای بلکه بر اساس مبنای فعالیت ها حساب می‌کند. یعنی اگر بخواهیم این را تبدیل کنیم به یک سیستم قیمت تمام شده مبتنی بر فعالیت خیلی راحت می توانیم گزارش های مبتنی بر فعالیت از آن بگیریم.

من به تمام دوستانم در معاونت مالی گفتم اگر ما از ظرفیت‌های سیستم مالی ایریسا به صورت صددرصدی استفاده کنیم می‌توان گفت یکی از بهترین سیستم ها در تحلیل حسابداری مدیریت است بر اساس مبانی به روزی که در حسابداری مدیریت مطرح است. یعنی خیلی جالب است که این سیستم هیچ گاه قدیمی نشده و ما با شرکت ایریسا طی این سال‌ها یک فرآیند بهبود مستمر را داشته ایم. حسن دیگری که این سیستم و بهبود دائمی ایریسا دارد این است که بعد از سه دهه که از بهره برداری گذشته به یک بلوغی رسیده که هرجایی که سیستم پیاده سازی شده به بهترین شکل توانسته جوابگوی نیازهای شرکت های مرتبط باشد؛ نکته اصلی اینجاست که سیستم یک ابزار است و این ما هستیم که می توانیم به سیستم هویت دهیم. هویت این سیستم را کسانیکه دور این میز نشسته اند می سازند و از هر طرف که نگاه کنیم این یک سیستم خیلی قوی و کامل است. از نظر بهای تمام شده هیچ سیستمی جایگزین این سیستم نمی شود.

مهدی کفایت، معاون سرمایه های انسانی فولاد مبارکه

در بحث سرمایه‌های انسانی چالش‌های نگهداشت نیروی انسانی را در شرکت دانشی ایریسا داریم چون سرمایه اصلی شرکت را شامل می‌شوند، نیروهایی که اگر به از آنها مراقبت نشود امکان ترک سازمان وجود دارد و باید بسیار زیاد برای آن ها ارزش قائل شویم. نیروی انسانی در ایریسا نباید با بقیه مقایسه شوند زیرا دانش و تخصص افراد است که ایریسا را ساخته و باید کارهایی انجام داد که این ها بتوانند فارغ از مباحث مادی کار خود را در فضای آرام انجام دهند.

اکبر گل‌بو مدیر عامل شرکت ایریسا

مدیرعامل ایریسا ضمن خیرمقدم به مدیران ارشد مالی شرکت ملی مس گفت: سیستم‌های مالی مورد استفاده در بزرگترین فولاد ساز کشور به صورت یکپارچه با تمامی سیستم‌ها در ارتباط است و یکپارچگی سیستم‌ها در صنایع تولیدی از اهمیت بالایی برخوردار است. گل بو مطرح کرد: من از هر سه معاونت تکنولوژی، مالی و اقتصادی و سرمایه های انسانی فولاد مبارکه تشکر می‌کنم که با همه مشغله های کاری در این جلسه ما را همراهی کردند. وی ادامه داد ما مداوما در حال بهبود سیستم‌های خود هستیم و جلسات بسیار جدی چالشی روی بحث بهبود سیستم با معاونت ها و واحد های فولاد مبارکه و سایر مشتریان داریم و همیشه نقطه نظرات و اظهار نظر مشتریان و کارفرمایان به عنوان نقاط بهبود بررسی و در دستور کار شرکت قرار می‌گیرد.

اکبر گل‌بو علاوه بر سیستم‌های اطلاعاتی به چهار حوزه فعالیت دیگر شرکت ایریسا شامل اتوماسیون صنعتی، شبکه و زیرساخت، مشاوره و تحول دیجیتال و امنیت سایبری نیز اشاره کرد و گفت: ارزش پیشنهادی ایریسا در پوشش دادن تمام هرم سطوح اتوماسیون است. مدیرعامل ایریسا مطرح کرد: رسالت و ماموریت ایریسا از ابتدای تاسیس کمک به صنعت کشور بوده و همیشه سعی‌مان در این سه دهه این بوده که بتوانیم در توسعه صنایع نقش آفرینی کنیم و نگاه سودآوری هدف اصلی این مجموعه نبوده است. گل بو در پایان بازدید دو روزه مدیران ارشد مالی شرکت ملی مس از مجتمع فولاد مبارکه و شرکت ایریسا گفت: امیدواریم بتوانیم در رشد و توسعه‌های پیش‌روی این گروه بزرگ همچون گذشته در کنارتان باشیم.

گفتنی است در این بازدید دو روزه مدیران ارشد مالی شرکت ملی مس به صورت کامل با سیستم های مالی شرکت ایریسا از جمله حسابداری عمومی، حسابداری صنعتی، بودجه، بهای تمام شده و سایر ماژول‌ها آشنا شدند و جلساتی را با گروه تخصصی مالی ایریسا برگزار کردند.

محمدحسین قنبرزاده، مدیر امور هوشمند سازی شرکت ملی مس

در انتهای این بازدید، محمدحسین قنبرزاده ضمن قدردانی از میزبانی شرکت ایریسا و ارائه های صورت گرفته گفت: گروه ملی مس با توجه به حجم بالای توسعه ای که دارد و تعدد زیرمجموعه نیازمند یک سیستم مالی یکپارچه است و تاکنون به صورت جزیره ای مدیریت شده. اما با توجه به تجربه و تخصصی که از ایریسا پیدا کردیم و رضایتمندی فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین کارفرمای این شرکت برنامه ریزی کردیم تا از نزدیک مدیران مالی گروه مس با این سیستم آشنا شوند و در آینده ای نزدیک همکاری خود را با ایریسا آغاز کنیم.

گفتنی است در این بازدید دو روزه مدیران ارشد مالی شرکت ملی مس به صورت کامل با سیستم های مالی شرکت ایریسا از جمله حسابداری عمومی، حسابداری صنعتی، بودجه، بهای تمام شده و سایر ماژول‌ها آشنا شدند و جلساتی را با گروه تخصصی مالی ایریسا برگزار کردند.