5 مهارت لازم برای اتوماسیون صنعتی

امروزه صنایع بیش از هر زمان دیگری به سمت استفاده از اتوماسیون صنعتی رو آورده‌اند. چراکه اتوماسیون صنعتی باعث تسهیل فرایندهای یک کسب و کار شده و در نهایت نیز کمک می‌کند تا خروجی بهتر و دقیق‌تری ارائه شود. در همین راستا نیز افراد در تلاش هستند تا بتوانند به عنوان یک فرد متبحر و متخصص در زمینه اتوماسیون صنعتی وارد صنایع شده و باعث بروز تغییر و تحولات چشمگیر در آن شوند. اما موضوعی که وجود دارد این است که برای ورود به صنایع به عنوان مهندس اتوماسیون صنعتی شما باید از یکسری مهارت‌های اولیه برخوردار باشید. این مهارت‌ها به‌نوعی پیش نیاز هستند و در هنگام استخدام نفرات به آنها توجه زیادی می‌شود. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مقاله از ایریسا مگ به بررسی 5 مهارت لازم برای اتوماسیون صنعتی بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

1. مهارت فناوری اطلاعات و تجربه فنی مناسب

با ظهور اتوماسیون صنعتی و احساس نیازی که به تکنولوژی‌های این حوزه در میان صنایع به وجود آمده است، عموماً کارفرمایان به دنبال استخدام مهندس باتجربه و متخصص در زمینه کنترل، پیاده‌سازی و راه‌اندازی سیستم‌های مدرن صنعتی هستند. در حال حاضر اتوماسیون صنعتی یک فرایند جدید است و به همین دلیل نیز افرادی زیادی با تجربه فعالیت در این زمینه وجود ندارد. در نتیجه کارفرمایان نیاز دارند تا با افرادی که از مهارت و تجربه بالایی در زمینه مورد نیازشان برخوردار هستند، همکاری داشته باشند. یکی از مهارت‌های کاربردی برای این دسته از افراد، مهارت فناوری اطلاعات است. افرادی که بتوانند در زمینه‌هایی مثل برنامه‌نویسی نرم افزارها یا عیب‌بابی تجهیزات صنعتی عملکرد خوبی داشته باشند، می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای استخدام به عنوان مهندس اتوماسیون صنعتی باشند.

اتوماسیون صنعتی به چه مهارت هایی نیاز دارد؟

2. مهارت مدیریت داده

اکثر اقدامات و پروژه‌های فعال در اتوماسیون صنعتی به داده‌های مبتنی بر زمانی که از منابع مختلف به دست آمده‌اند، نیاز دارند. اما به دست آوردن این اطلاعات، مدیریتو در نهایت تجزیه و تحلیل آنها می‌تواند موضوع بسیار چالش برانگیزی باشد. به همین دلیل یکی دیگر از مهارت‌های مهمی که مهندس اتوماسیون صنعتی می‌تواند داشته باشد، توانایی مدیریت داده است. داشتن تجربه عملی در این زمینه یک ویژگی متمایز کننده میان شما و دیگر رقبای کاری شما باشد که به‌صورت مستقیم نیز روی عملکرد شما تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اتوماسیون صنعتی چیست؟

3. مهارت کار تیمی

به ندرت می‌نتوانید مهندسی را پیدا کنید که یک مشکل را خودش به تنهایی حل می‌کند. مهندسین فعال در حوزه اتوماسیون صنعتی معمولاً به صورت تیمی مشکلات را مورد بررسی قرار داده و تا زمانی که به یک راه‌حل قابل اجرا برسند، در قالب تیم با یکدیگر همکاری دارند. در همین راستا مهارت کار تیمی را می‌توانیم به‌عنوان مهارت لازم برای اتوماسیون صنعتی معرفی کنیم. کارفرمایان معمولاً به دنبال افرادی هستند که بتوانند بدون هیچگونه مشکل و نگرانی وارد یک تیم جدید شده و در کنار آنها کار را پیش ببرند.

تعریف مهارت های موردنیاز برای اتوماسیون صنعتی

4. مهارت ارتباطی

یک مهندس اتوماسیون صنعتی برای فعالیت در یک محل کار مهندسی مدرن به چیزی بیشتر از مهارت‌های فنی نیاز دارد. به طور معمول کارفرمایان به دنبال استخدام افرادی هستند که در کنار مهارت‌های فنی از مهارت‌های فردی و ارتباطی مناسبی نیز برخوردار باشند. مهارت‌های فردی که معمولاً با عنوان مهارت‌های نرم شناخته می‌شود، یکی دیگر از مهارت‌های لازم برای اتوماسیون صنعتی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند به شکلی موثر با دیگران تعامل داشته باشند.

بیشتر بخوانید: تاریخچه اتوماسیون صنعتی

5. تجربه تخصصی در زمینه‌های مختلف

داشتن تخصص یکی از اصلی‌ترین نیازهای یک مهندس اتوماسیون صنعتی است. در واقع هرچقدر که یک مهندس از مهارت و توانمندی بیشتری در زمینه فعالیت خودش برخوردار باشد، بهتر می‌تواند توجه کارآفرینان را به خود جلب کرده و موقعیت‌های شغلی بهتری را به دست بیاورد. توجه داشته باشید که تنها داشتن دانش تئوری درباره یک زمینه مشخص کافی نیست و شما نیاز به داشتن یک تجربه عملی مناسب در زمینه‌های مورد نیازتان نیز دارید. زمانی که توانستید دانش و تجربه تخصصی کافی داشته باشید، می‌توانید از شانس بالایی برای استخدام به عنوان یک مهندس اتوماسیون صنعتی برخوردار شوید.

فعالیت به عنوان یک مهندس اتوماسیون صنعتی برای بسیاری از افراد از جذابیت بسیار زیادی برخوردار است. اما موضوعی که وجود دارد این است که برای این منظور افراد نیاز دارند تا یکسری ویژگی‌های اولیه را داشته باشند. در واقع این مهارت‌ها به‌نوعی پیش‌نیاز برای فعالیت در حوزه اتوماسیون صنعتی هستند و اگر افراد این مهارت‌ها را نداشته باشند، نمی‌توانند عملکرد مناسبی را در حوزه فعالیت خودشان داشته باشند. در این مقاله تلاش کردیم تا به معرفی 5 مهارت لازم برای اتوماسیون صنعتی بپردازیم تا بتوانید با آشنایی کافی پای در مسیر بهبود مهارت‌های خود بگذارید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.