اتوماسیون ابری چیست و چه مزایایی دارد؟

رایانش ابری یکی از بخش‌های اصلی و جدایی ناپذیر کسب و کارهای نوآور به شمار می‌رود و شرکت‌های بزرگی مثل آمازون، نتفلیکس، فیسبوک و… از این تکنولوژی به شکل گسترده‌ای استفاده می‌کنند. چراکه رایانش ابری به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید بدون نیاز به خرید سخت‌افزارهای گران‌قیمت از فضایی در اینترنت برای ذخیره‌سازی اطلاعات استفاده کنید. موضوع قابل توجه این است که تمامی تکنولوژی‌های جدید با گذشت زمان در حال تکامل هستند و دنیای رایانش ابری نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی باتوجه‌به اینکه هر روزه نیاز به استفاده از خدمات ابری افزایش پیدا می‌کنند، تغییر و تحولات اساسی در این تکنولوژی بیش از هر تکنولوژی دیگر قابل مشاهده است. یکی از این نغییر و تحولات چشمگیر استفاده از اتوماسیون ابری است. اتوماسیون ابری توانسته است عملکرد سازمان‌های مختلف را تحت تاثیر قرار داده و در این زمینه به شکل موثری آن را بهبود ببخشد. در همین راستا در این مقاله از ایریسا مگ تصمیم گرفتیم به بررسی مفهوم اتوماسیون ابری پرداخته و مزایای آن را معرفی نمایید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به بررسی مقالات زیر می‌پردازیم:

تعریف اتوماسیون ابری

اصطلاح اتوماسیون ابری معادل عبارت انگلیسی Cloud Automation بوده و در واقع یکی از بخش‌های اصلی رایانش ابری است و جهت خودکارسازی فرایندهای در حال گردش در یک محیط ابری مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌عنوان مثال در گذشته شما عملیات‌های مختلفی مثل پیکربندی سرورها یا راه‌اندازی شبکه را خودشان به‌صورت دستی انجام می‌دادید اما استفاده از اتوماسیون ابری این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید با خودکارسازی برخی یا تمامی فرایندها، میزان دخالت انسانی در کارها را به حداقل برسانید. این کار باعث می‌شود میزان دقت و سرعت انجام فرایندها به شکل بهینه‌ای افزایش پیدا کند و در نهایت شما بتوانید از منابع ابری خودتان به شکلی موثر و کارآمد استفاده کنید. به‌منظور استفاده از اتوماسیون ابری شما باید ابزارها و نرم افزارهای مختلف اتوماسیون را به‌صورت مستقیم یا با استفاده از نرم افزارهای مجازی سازی روی پلتفرم نصب کرده و سپس از طریق یک رابط بصری کنترل کنید. توجه داشته باشید که سازمان‌ها می‌توانند اتوماسیون ابری را در قالب محیط‌های ابری خصوصی، عمومی یا ترکیبی از هر دوی آنها پیاده‌سازی کنند و باتوجه‌به نقشی که اتوماسیون ابری می‌تواند روی عملکرد سازمان شما داشته باشد، باید به خوبی روی این موضوع تمرکز کرده و در خصوص اینکه چه چیزی را می‌توانید در فضای ابری خود خودکار کرده و از چه ابزارهایی برای این منظور می‌توانید استفاده کنید، به شکلی موثر تصمیم‌گیری کنید.

مزایای استفاده از اتوماسیون ابری

مزایای استفاده از اتوماسیون ابری

استفاده از اتوماسیون ابری مزایای مختلفی را می‌تواند برای صاحبان کسب و کار به همراه داشته باشد که برخی از اصلی‌ترین آنها عبارت‌اند از:

1. کاهش درصد خطا: با استفاده از اتوماسیون ابری، بخش زیادی از فرایندها به‌صورت خودکار انجام می‌شوند و شما دیگر مجبور نیستید یکسری کارهای تکراری را به‌صورت دستی انجام دهید. همین موضوع باعث می‌شود تا خطاهای انسانی از چرخه گردش کار حذف شوند و خروجی نهایی بهتر و کارآمدتر باشد.

2. صرفه‌جویی در هزینه‌ها: اتوماسیون ابری به شکل‌های مختلفی باعث کاهش هزینه‌های جاری یک کسب و کار می‌شود. در ابتدا با کاهش وابستگی به نیروی انسانی درگیر در اجرای عملیات‌های ابری، سرعت انجام فرایندها به شکل مناسبی افزایش پیدا می‌کند. در کنار آن نیز به دلیلکاهش میزان خطای انسانی، احتمال بروز اشتباهات تاثیرگذار کاهش پیدا کرده و زمان کمتری صرف تشخیص و عیب‌یابی شده و می‌توان زمان به دست آمده را صرف توسعه موارد جدید و نوآورانه کرد.

3. امنیت بیشتر: زمانی که در محیط ابری فرایندها به‌صورت دستی دنبال می‌شوند، آسیب‌پذیری امنیتی بیشتر خواهد بود و این موضوع می‌تواند هم برنامه مورد نظر و هم شرکت شما را در معرض خطا قرار دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود استفاده از اتوماسیون ابری برای فرایندهای حساس شرکتتان را جدی بگیرید تا نگرانی کمتری نسبت به تاثیر خطاهای انسانی روی امنیت کار داشته باشید.

انواع مختلف اتوماسیون ابری کدام‌اند

انواع مختلف اتوماسیون ابری کدام‌اند؟

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، خودکارسازی فرایندها در رایانش ابری باعث حذف تکرار، مداخلات انسانی، خطاهای ذاتی فرایندها و ناکارامدی‌ها می‌شود. برخی از رایج‌ترین نمونه‌های استفاده از اتوماسیون ابری عبارت‌اند از:

1. تخصیص منابع: یکی از اصل‌های اساسی در محاسبات ابری امکان افزایش یا کاهش مقیاس محاسبات، حافظه یا منابع آن است و از اتوماسیون ابری می‌توانید برای این منظور استفاده شود.

2. پیکربندی: تنظیمات مربوط به زیرساخت را می‌توان با استفاده از قالب‌ها و کدهای مختلفی تعریف کرد و سپس این تنظیمات به‌صورت خودکار پیاده‌سازی شود.

3. توسعه و استقرار: بعد از پیاده‌سازی اتوماسیون ابری، توسعه مستمر نرم افزارها در مراحل مختلف به طور مستقیم به اتوماسیون متکی خواهد بود.

4. برچسب‌گذاری: شما می‌توانید با استفاده از اتوماسیون ابری هر چیزی که تمایل داشتید را براساس معیارها، زمینه‌ها و شرایط عملیاتی خاص به‌صورت خودکار برچسب گذاری کنید.

5. امنیت: کنترل‌های امنیتی خودکار را می‌توان در محیط‌های ابری مورد استفاده قرار داد و به‌عنوان مثال دسترسی به برنامه‌ها یا اطلاعات مشخص را محدود کرد.

6. ثبت و نظارت: امکان استفاده از فیلترهای مانیتورینگ برای بررسی ناهنجاری‌ها یا رویدادهای غیرمنتظره با اتوماسیون ابری وجود دارد.

بیشتر بخوانید: کشورهای برتر در زمینه اتوماسیون صنعتی

رایانش ابری یک تکنولوژی جدید و همه‌گیر در میان شرکت‌های نوآور به شمار می‌رود و کسب و کارهایی که به دنبال دستیابی به یک مزیت رقابتی مناسب هستند، به سمت استفاده از این تکنولوژی رو آورده‌اند. اما خود تکنولوژی رایانش ابری نیز همواره در حال تغییر و پیشرفت است و سعی می‌شود تا با اعمال تغییرات مناسب و هدفمند، عملکرد این تکنولوژی را بهبود ببخشند. یکی از این تغییرات استفاده از اتوماسیون ابری برای خودکارسازی فرایندهای در جریان است. به همین دلیل در این مقاله تلاش کردیم تا به معرفی مفهوم اتوماسیون ابری پرداخته و نقشی که در بهبود عملکرد رایانش ابری ایفا می‌کند را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.